Πώς να αντιμετωπίσετε τα 3 πολλά κοινά προβλήματα υγείας κουταβιών

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους θυγατρικών. Μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα ή προϊόντα από τις εταιρείες που συζητήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση.
Όταν πήρα για πρώτη φορά το Linus από το καταφύγιο των ζώων, πραγματικά δεν ήξερα πολλά για το πώς να ασχοληθώ με τα πιο κοινά προβλήματα υγείας κουταβιών. Το καταφύγιο σας δίνει λίγες πληροφορίες (ίσως είναι διαφορετικό σήμερα, τότε ήταν πριν από χρόνια), αλλά δεν συγκρίνεται με το πακέτο πληροφοριών που έλαβα ως οδηγός κουτάβι από το Guide Dogs of America (GDA). Όπως αποδείχθηκε αφού έφερε το σπίτι του κουταβιού του καταφυγίου μου, είχα πολλές ερωτήσεις για την υγεία του κουταβιού για να ρωτήσω τον κτηνίατρό μου.
Μου αρέσει να είμαι ένα κουτάβι και μια από τις αγαπημένες μου μέρες είναι να πάρει ένα ολοκαίνουργιο κουτάβι για πρώτη φορά. Υπάρχει πάντα πολύς ενθουσιασμός για την ημέρα παραλαβής κουταβιών και ένα πράγμα που δεν νομίζω ότι πολλά είναι τα μελλοντικά προβλήματα υγείας κουταβιών. Το Good Thing GDA στέλνει το Puppy Raisers στο σπίτι με ένα πακέτο πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών πληροφοριών σχετικά με τις πιο συνηθισμένες συμβουλές περίθαλψης.
Stetson φορώντας τον κώνο ντροπής

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για την υγειονομική περίθαλψη κουτάβι
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε πάντα με τον κτηνίατρό σας εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας κουταβιών.
Εάν είναι η πρώτη σας αύξηση και εκπαίδευση ενός κουταβιού τότε πολλές πληροφορίες μπορεί να είναι νέες για εσάς, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών προβλημάτων υγείας κουταβιών. Τυχερός για μένα ως οδηγός σκύλος κουτάβι που μου δόθηκε ένα σύντομο φύλλο χαρτιού που περιγράφει το τι μπορώ να κάνω όταν ο σκύλος μου τρέχει σε θέματα υγείας. Εδώ είναι οι πληροφορίες που έλαβα στην ημέρα παραλαβής κουταβιών. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν κάποια μέρα και το σκυλί σας.
Κουτάβι εμετός
Δεν υπάρχει φαγητό ή νερό για 6-8 ώρες, ή θα αναστατώσετε περισσότερο το στομάχι.
Στη συνέχεια, δώστε μικρές, συχνές τροφοδοσίες μιας ήπιας διατροφής, όπως 2/3 ρύζι σε 1/3 βραστό κοτόπουλο.
Δώστε νερό με τη μορφή κύβων πάγου, μόλις 3 ή 4 στο πιάτο του κουταβιού.
Εάν δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση του κουταβιού εντός 24 ωρών, καλέστε το GDA (καλέστε τον κτηνίατρό σας).

Κουτάβι διάρροια
Καλέστε το GDA (καλέστε τον κτηνίατρό σας), πιθανότατα θα θέλουμε να αφήσετε ένα δείγμα σκαμνί.
Εάν το κουτάβι έχει διάρροια, αλλά χωρίς εμετό, δώστε 3-4 κύβους πάγου κάθε ώρα.
Ακολουθήστε τα βήματα 1,2 και 4 από το τμήμα εμετού του κουταβιού παραπάνω.

Έλεγχος ψύλλων κουταβιών
Τα παρακάτω προϊόντα συνιστώνται από την GDA για την πρόληψη των ψύλλων:
Πρόγραμμα – Δεδομένου προφορικά μία φορά το μήνα.
Frontline – Εφαρμοσμένη τοπικά στο δέρμα του σκύλου μία φορά το μήνα.

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να ξεκινήσουν έως και 8 εβδομάδες. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κουταβιών για ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα. Μην χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα (δηλ. DIPS/Insecticide, σαμπουάν/κολάρα ψύλλων) με πρόγραμμα ή frontline.
Έχω αυξήσει τα κουτάβια του οδηγού για πάνω από 5 χρόνια και έχω συναντήσει κάθε μία από αυτές τις ασθένειες κουταβιών. Τυχερός για μένα όλο το κουτάβι εμετό, διάρροια και ψύλλοι ήταν πολύ περισσότερο μια ταλαιπωρία, τότε οτιδήποτε για μένα να ανησυχώ. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει με κάθε κουτάβι. Ο εμετός του κουταβιού, η διάρροια και ο έλεγχος των ψύλλων μπορούν να είναι όλα σημαντικά ζητήματα και σίγουρα θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατόν, αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα κοινά προβλήματα υγείας του κουταβιού.

Όπως έχω συζητήσει νωρίτερα σε αυτό το σύντομο άρθρο, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας κάθε φορά που αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας κουταβιών. Οι κτηνίατροι είναι οι εμπειρογνώμονες και πρέπει πάντα να ενημερώνονται εάν το κουτάβι σας βιώνει ασθένεια.
Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα υγείας με το κουτάβι σας, αλλά αν μας πείτε τι κάνατε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του στομάχου ή του ψύλλου του κουταβιού σας. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων παρακάτω.
Κορυφαίες επιλογές για τα κουτάβια μας
Καλύτερο παιχνίδι κουτάβι Μας αρέσει: Calmeroos κουτάβι παιχνίδι w/ καρδιάς και πακέτα θερμότητας – Ιδανικά για νέα κουτάβια. Βοηθά στη μείωση του άγχους στο νέο τους σπίτι.
Το καλύτερο σκύλο μας αρέσει: Bones & Chews Bully Sticks – Όλα τα κουτάβια μας αγαπούν να δαγκώνουν, να τσιμπήσουν και να μασήσουν. Αγαπάμε τη χρήση μπαστούνια για να βοηθήσουμε στην εκτροπή αυτών των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.
Καλύτερες λιχουδιές σκύλων Μας αρέσουν: Crazy Canine Train-Me Treats-Χρησιμοποιούμε αυτά ως υψηλής αξίας μας για τα κουτάβια των σκύλων μας.
Καλύτερο φρέσκο ​​σκυλί που μας αρέσουν: ο σκύλος του αγρότη – πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε να τρέφουμε το Raven Fresh Canine Food και το λατρεύει! Αποκτήστε 50% από την πρώτη σας αγορά του σκύλου του αγρότη.

Ελέγξτε πολύ περισσότερα από τα αγαπημένα μας στη νέα λίστα ελέγχου κουταβιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Acral Lick Granuloma: Extreme Licking in Dogs
Next post Μαύρη γερμανική ποιμενική κουτάβια – Ένας οδηγός για αυτήν την ασυνήθιστη φυλή