Acral Lick Granuloma: Extreme Licking in Dogs

Acral Lick Granuloma: Extreme Licking in Dogs

Τελευταία ενημέρωση στις 29 Δεκεμβρίου 2017 από διαρροές κουταβιών 12 σχόλια
Το σκυλί σας γλείφει τα πόδια του όλη την ώρα; Έχετε αποκλείσει τις αλλεργίες καθώς και άλλα ερεθιστικά;

Χ

Αν ναι, μπορεί να είναι ακραίο γλουτό γλουτό, το οποίο ορίζεται ως το ακραίο γλείψιμο των ποδιών καθώς και τα άκρα στα σκυλιά.

Χωρίς το γλύκισμα του γλύματος παρέμβασης μπορεί να επιδεινωθεί πολύ χειρότερα, οδηγώντας σε βλάβες καθώς και απώλεια μαλλιών. Ανακαλύψτε ακριβώς πώς να βοηθήσετε να κρατήσετε το σκυλί σας από ακραίο γλείψιμο.

Το Acral Lick Granuloma ενεργοποιείται από ακραίο γλείψιμο σε σκύλους

Ακρίφιλο κοκκίωμα

Τα ακραία κοκκώματα γλείψιμου, που αναφέρονται επίσης ως ακτίνα γλείψιμο της λαϊττίτιδας (ALD), ταξινομούνται ως κατάσταση του δέρματος σε σκύλους. Τα ίδια τα κοκκιώματα είναι δερματικές αλλοιώσεις που προκαλούνται από ακραίο γλείψιμο. Οι βλάβες έχουν ως αποτέλεσμα μια παχιά, ανυψωμένη, σταθερή πλάκα που δεν είναι ευαίσθητη στην πίεση.

Οι συνήθειες του Extreme Licking είναι ένας τύπος αυτο -τραύματος που έχει συχνότερα μια ψυχική αιτία όπως η πλήξη ή το άγχος. Είναι παρόμοιο με την εμμονή με την ψυχαναγκαστική κατάσταση στους ανθρώπους.

Οι βλάβες που προκλήθηκαν από το γλύκισμα γλείψαν συνήθως ανακαλύπτονται στα μπροστινά άκρα του σκύλου γύρω από τον αστράγαλο ή τον καρπό. Μερικές φορές έχουν διαγνωστεί στο τέλος μιας ουράς σκύλων. Οι βλάβες εμφανίζονται ως άτριχνες, ερεθισμένες μπαλώματα του δέρματος, καθώς και να καταλήξουν να σκληρυνθούν καθώς και να καλύπτονται από την πλάκα καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται.

Οποιαδήποτε φυλή σκύλου μπορεί να πραγματοποιηθεί, ωστόσο παρατηρείται συνήθως σε μεγάλες, ενεργές φυλές σκύλων που μένουν μόνοι τους για μεγάλες χρονικές περιόδους. Συχνά συνδέεται με την πλήξη καθώς και την έλλειψη εξωτερικών ερεθισμάτων. Μπορεί να συμβεί σε κάθε είδους ηλικία, ωστόσο είναι πιο συχνά διαγνωσμένη σε σκύλους ηλικίας πέντε ετών και άνω.

Πολλοί ειδικοί του δέρματος πιστεύουν ότι η πλήξη είναι ένας σημαντικός υποκείμενος παράγοντας μερικές φορές από το Groatuloma Lick. Η δραστηριότητα του σκύλου βοηθά να περάσουν το χρόνο. – PETMD

Συμπτώματα ακανίου κοκκίωμα

Το Acral Lick Granuloma είναι μια κατάσταση του δέρματος, όπου ένα ζώο γλείφει με εμμονή μια μικρή περιοχή του σώματός τους μέχρι να γίνει κόκκινο καθώς και φλεγμονώδη. Οι λεγεώνες εμφανίζονται ως άραμοι, ερεθισμένες περιοχές στο δέρμα των σκύλων σας που συνήθως ανακαλύπτονται στα απομακρυσμένα άκρα. Αρχικά οι λεγεώνες εμφανίζονται κόκκινες, πρησμένες, καθώς και προκαλούν αιμορραγία. Παρόμοια με ένα καυτό σημείο.

Όταν ένας σκύλος γλείφει συνεχώς μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να δημιουργήσει granulmoas που εμφανίζονται ως:

Άτριχα, ερεθισμένα πόδια

Πρησμένες αλλοιώσεις

Κόκκινες και τρυφερές περιοχές στο δέρμα του

Περιοχές που αιμορραγούν λόγω ακραίων γλείψιμων

Καθώς η κατάσταση επιδεινώνει τις βλάβες, το δέρμα μπορεί να καταλήξει σε εξελκυσμένη, ανυψωμένη, καθώς και παχιά. Η χρωστική ουσία γύρω από την άκρη της βλάβης μπορεί να τροποποιήσει εάν συνεχιστεί το γλείψιμο.

Δυστυχώς, το Extreme Licking δεν είναι ένα σημάδι που είναι απλώς συγκεκριμένο για μόνο granlomas. Μπορεί να φανεί σε σκύλους με αλλεργίες, πόνο στις αρθρώσεις καθώς και σε άλλες καταστάσεις.

Εάν το σκυλί σας γλείφει περισσότερο από το κανονικό, ή είναι υπερβολικά γλείφει μια συγκεκριμένη περιοχή τον μεταφέρει στον κτηνίατρο για διάγνωση. Μπορούν να βοηθήσουν να προσδιορίσουν εάν ενεργοποιείται από γλείφει το κοκκίωμα ή κάτι άλλο. Εκτός από αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε ένα θεραπευτικό σχέδιο που είναι σωστό για το σκυλί σας.

Οι σκανδάλες του ακραίου γλείφουν στα σκυλιά

Στην πλειονότητα των καταστάσεων, οι σκανδάλες των κοκκίων γλείψεων είναι ψυχολογικά. Συχνά συνδέονται με το άγχος, το άγχος του διαχωρισμού, την καταναγκαστικότητα ή την πλήξη. Συχνά σκέφτεται για έναν τύπο σκύλου ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το γλείψιμο αρχίζει από τότε που ο σκύλος βαρεθεί, διατηρείται σε ακραίο περιορισμό ή στερείται εξωτερικού ερεθισμάτων. Το ακραίο γλείψιμο προάγει την απελευθέρωση των ενδορφινών που δρουν ως ανταμοιβή για την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά.

Οι μεγάλες, ενεργές φυλές επηρεάζονται συνήθως από την ALD. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε είδος ηλικίας, ωστόσο η μεγαλύτερη διάγνωση γίνεται αφού ο σκύλος είναι πέντε ετών.

Η κατάσταση γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Η διάβρωση του δέρματος οδηγεί σε πόνο καθώς και φαγούρα που προκαλεί περισσότερο γλείψιμο. Η δοκιμή του θυρεοειδούς θα πρέπει επίσης να γίνει, καθώς ο υποθυρεοειδισμός έχει φανεί ότι παίζει μια λειτουργία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε μερικές περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί τα σκυλιά λόγω μιας υποκείμενης ορθοπεδικής ή αναγνωρίσιμης νευρολογικής κατάστασης.

Η πράξη του ακραίου γλείφου μπορεί να είναι μια καταναγκαστική κατάσταση (εκτοπισμένη συμπεριφορά) που συνδέεται με το στρες (π.χ. μακρύ περιορισμό, νέο παιδί ή κατοικίδιο ζώο, θάνατο στην οικογένεια, κίνηση, πλήξη), φόβο ή άγχος διαχωρισμού. – DVM360

Οι φυλές επηρεάζονται συνήθως από το γλείφει κοκκώδη:

Οι φυλές που είναι πιο επιρρεπείς σε ακραίο γλείψιμο περιλαμβάνουν:

Λουμπραντόρ retriever

Χρυσός retriever

Σύνορα

Νιφάτος

Staffordshire Terrier

Αγγλικά Springer Spaniel

Μεγάλος Δανός

Πομερανός

Νεωτεριστό

Κάθαρνος

Πυγμάχος

Δαλματίας

Διάγνωση του ακανίου κοκκίωμα

Το ακρίβετο κοκκίωμα πρέπει να διαφοροποιηθεί από μια σειρά από άλλες δερματικές παθήσεις σε σκύλους. Οι βακτηριακές ή μυκητιακές λοιμώξεις, οι πληγές πίεσης, καθώς και οι όγκοι των ιστιοκυττάρων πρέπει να αποκλειστούν. Τα σκυλιά πρέπει να δοκιμάζονται για αλλεργίες.

Μια γενική ιστορία τουnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Puppy in Training TV EP13 – Τα κουτάβια GDA και η πορεία του Dimes
Next post Πώς να αντιμετωπίσετε τα 3 πολλά κοινά προβλήματα υγείας κουταβιών